Doma porabite 500 kalorij

Čas za čitanje: 6 min

Doma porabite 500 kalorij

Mnogi ljudje trpijo zaradi prekomerne telesne teže, vendar jim naporen vsakdanjik in natrpan urnik pogosto ne dopuščata aktivnega ukvarjanja s športom. Zato mnogi od njih iščejo uporabne in učinkovite možnosti gibanja v domačem okolju. To ne prihrani le časa, ampak tudi stroške.

V naslednjih nekaj odstavkih si bomo ogledali nekaj najbolj priljubljenih, uporabnih in učinkovitih načinov, ki bi lahko pomagali porabiti več kot 500 kalorij. Različice so različne, predlagane vaje in dejanja pa so le del tega, kar lahko naredite za izboljšanje videza, dvig tonusa in razbremenitev nepotrebne napetosti. Za še hitrejše učinke dodajte Go Slim svoji dnevni rutini.

Ni boljšega načina za porabo 500 kalorij na dan doma kot izvajanje različnih vaj. Vsak dan lahko preizkusite novega, da ugotovite, kateri najbolj ustreza potrebam in zmogljivosti vašega telesa. Obstaja kardio, joga, hoja, uporaba tekalne steze in še veliko več! Z dodatnimi spremembami v prehrani boste prav tako preprečili debelost. Tudi ti moraš biti previden. Skodelica črne kave na dan daje energijo in pospešuje metabolizem, vendar 3 ali več lahko škoduje zdravju.

Kako porabiti 500 kalorij na dan doma? Ali je bolje 30 minut hoditi ali skakati po tekalni stezi? Ali mi lahko joga pomaga priti v formo? Katere so prave spremembe v prehrani, ki jih moram narediti? Ali se lahko znebim 500 kalorij v eni uri?

Preberite naš članek, kako porabiti 500 kalorij na dan!

10 nasvetov, kako z jedilnika odstraniti 500 kalorij

10 nasvetov, kako z jedilnika odstraniti 500 kalorij

Tu je 10 strokovnih prehranskih nasvetov, kako odstraniti 500 kalorij iz svojega dnevnega jedilnika:

 1. Privoščite si sendvič v obliki solate. Dve veliki rezini kruha z majonezo lahko skupaj dodata do 550 kalorij – raje ju zaužijte v obliki solate.
 2. Odločite se za črno kavo. Grande Latte (kofein z veliko mleka) brez dodanega sladkorja znaša 220 kalorij, skodelica črne kave pa 2. Če običajno popijete dve skodelici z malo sladila, prihranite vsaj 500 kalorij.
 3. Žvečite bolj počasi. Če vsak grižljaj žvečite dvakrat počasneje kot običajno, se počutite bolj siti z manj hrane. Raziskave kažejo, da lahko vsak obrok zmanjšate za 100 do 120 kalorij – s tem odstranite skoraj 400 odvečnih kalorij na dan – in se tako nasitite z manj hrane.
 4. Odžejajte se z vodo in limono namesto z gaziranimi pijačami. Z vsako gazirano pijačo, ki jo izpustite, boste prihranili skoraj 200 kalorij in zlahka porabili 500 kalorij.
 5. Večerjajte doma, namesto da greste ven. Študija je pokazala, da so ljudje, ki so doma pripravljali večerjo, zaužili približno 140 kalorij manj kot ljudje, ki so običajno naročali zunaj, večerjali v njih ali pogrevali pripravljene jedi. Pripravite si zajtrk in kosilo in zmanjšali boste vnos kalorij.
 6. Jejte počasi. Glede na študijo v Journal of American Nutrition & Dietetics Association boste z zmanjšanjem hitrosti obrokov lahko zaužili do 300 kalorij manj na obrok. V enem dnevu lahko doma enostavno porabite 500 kalorij.
 7. Spite 7-8 ur na noč. Pokurili boste vsaj 300 kalorij. Raziskave kažejo, da pomanjkanje spanja ne le upočasni naš metabolizem, ampak tudi poveča našo željo po sladkem. Študija je pokazala, da ljudje, ki spijo 4 ure na noč, zaužijejo 300 kalorij več kot ljudje, ki spijo 7-8 ur. Dobro spočiti ljudje imajo tudi veliko večjo verjetnost, da bodo telovadili in že kratka vadba lahko odstrani 200 kalorij.
 8. Pokurite 500 kalorij na dan s hitro hojo. Če dodate hitro hojo na kratke razdalje, boste porabili do 20 % več kalorij – tudi pri hitrejšem tempu. To pomeni, da lahko 1-urni sprehod zlahka porabi dodatnih 90 do 120 kalorij. Izpostavljenost hladnemu zraku pomaga tudi tako, da postane telo bolj občutljivo na hormon leptin. Udeleženci študije, ki so bili 3 ure na dan izpostavljeni mrazu, so porabili 250 dodatnih kalorij.
 9. Jejte več gob namesto mesa. Ljudje, ki so rdeče meso zamenjali z gobami, so zaužili 444 kalorij manj. Prav tako so pojedli prav toliko in se počutili enako site. Ta proces lahko še izboljšate z jemanjem Prolesan Pure. Njihovo delovanje je hitro in posnema delovanje keto diete. Tudi njihova cena je žepu zelo prijazna na uradni spletni strani.
 10. Uporabite manjše posode. Če uporabljate manjše krožnike, boste pojedli do 25 % manj. To pomeni, da če zaužijete približno 550 kalorij na obrok, lahko prihranite približno 420 kalorij na dan. Najboljši del? Ne boste več lačni, ampak manj napihnjeni.

Domače fitnes vaje

Obstajajo številne osnovne in zelo učinkovite vaje za uspešnost, za katere vam ni treba biti v telovadnici ali imeti posebnega režima fitnesa. Te vaje so idealne za domače okolje, zato vam ni treba porabiti časa in sredstev za njihovo redno izvajanje z namenom kurjenja kalorij.

Kardiovaskularna vadba (kardio)

Kardiovaskularna vadba (kardio)

Ta vrsta vadbe je osnova za izgorevanje trdih maščob v telesu in se tako osvobaja odvečne teže. Najboljši primer intenzivne kardio vadbe je energičen tek ali hitra hoja 5 minut. Za maksimalno udobje in prihranek časa ga lahko obrnete doma, tudi ko ste v pisarni. V primeru, da raje ne greste ven ali nimate dovolj časa, lahko preprosto izvajate intenziven ples v dnevni sobi ob spremljavi svoje najljubše glasbe.

Druga vrsta kardiovaskularne vadbe sta kolesarjenje in plavanje. Odvisno od intenzivnosti in porabljenega časa je s temi vajami zagotovljeno, da porabite vsaj 200 kalorij.

Sklece

Sklece

Sklece so še ena osnovna in zelo pomembna telesna vadba, ki pomaga ne le pri kurjenju odvečnih kalorij, ampak tudi pri krepitvi in ​​krepitvi celega telesa, z večjim učinkom na prsni koš in triceps. Ta vaja se izvaja leže na trebuhu, roke in noge pa počivajo na tleh. Nato telo dvignete in ga spet spustite, ne da bi se dotaknilo tal. Vajo je treba izvajati z iztegnjenimi nogami nazaj.

Za najboljše rezultate je priporočljivo narediti vsaj 50 (za ženske) ali 100 (za moške) obraznih rekvizitov. To ne pomeni, da morate to storiti takoj – skupno število ponovitev lahko razdelite v različne serije. Med njimi lahko počivate približno 2-3 minute. Tukaj si lahko ogledate več vaj za napet trebušček.

Počepi

Počepi

Ta vrsta vadbe velja za eno najučinkovitejših metod kurjenja kalorij ter učvrstitve nog in zadnjice. Zato jih je priporočljivo vključiti v svoj dnevni urnik. Za začetek stojte z rokami za glavo. Spustite svoje telo, kot da bi se usedli, dokler s tlemi ne naredite kota 45 °. Poskusite držati hrbet pokonci.

Priporočljivo je, da naredite med 60 in 80 ponovitvami na vadbi, spet ni nujno, da to storite takoj. Spet je mogoče ponovitve razdeliti na več sklopov.

Napadi

Napadi

Najboljša vaja, ki jo lahko kombinirate s počepi in jo izvajate doma, so dvoboji. To je vrsta vaje, ki vpliva na noge in zadnjico v različnih smereh. Poleg tega, da jih napne in oblikuje, jih naredi bolj zdrave in vzdržljive. Med treningom je priporočljivo izvesti 12 napadov. Za začetek si izposodite razteg, ki je enak širini ramen.

Uporabite lahko tudi dodatne uteži. Morate jih držati v rokah z dlanmi na bokih. Nato z desno nogo naredite velik korak naprej, leva noga pa ostane na mestu. Upognite obe koleni, tako da je desno stegno vzporedno s tlemi. Vrnite se v začetni položaj in ponovite z levo nogo.

Koliko je pravzaprav 500 kalorij?

Koliko je 500 kalorij, si lahko predstavljate, če pogledate sestavo nekaterih priljubljenih živil. Na primer, kos pice s feferoni ali 2 pesti arašidov vsebuje 250 kalorij. Jabolko jih ima manj kot 80, dva kosa ocvrtega piščanca pa približno 400. Koristno je tudi vedeti, koliko jih dnevno pokuri. Po podatkih Harvardske medicinske šole 80-kilogramski moški porabi približno 70 kalorij, ko sedi na 1-urnem sestanku.

Nekatere mobilne aplikacije vam pomagajo izmeriti, koliko korakov naredite na dan in količino porabljene energije. Seveda pa lahko z jemanjem kapljic W-Loss doma vedno porabite 500 kalorij na dan. Njihova sestava je polna zdravih sestavin, kot so papaja, zeleni čaj in vitamin B6, zaradi katerih se bo vaše telo počutilo energično in tonirano.

Pokurite 500 kalorij na dan doma na tekalni stezi

Pokurite 500 kalorij na dan doma na tekalni stezi

Uporaba tekalne steze pomaga doseči dobre rezultate hujšanja. Najpomembneje je, da se ob začetku vadbe držimo določenih pravil. Nadzorovati svojo težo in porabiti 500 kalorij doma na tekalni stezi je dolgotrajno delo, ki zahteva določene napore. Ta proces lahko olajšate in se izognete nevarnim dietam z jemanjem pravih prehranskih dopolnil. Ena najboljših velja za Keto Balance – popolnoma organske kapsule z guarano, vitaminom B3 in malinovimi ketoni.

Spraviti se na tekalno stezo je le začetek kurjenja 500 kalorij na dan doma. Začnete lahko počasi, vendar povečate hitrost koraka z vsako naslednjo vajo. To bo pospešilo vaš metabolizem in pospešilo razstrupljanje in termogene procese. Pripravite se, da boste prej ali slej začeli teči na njem. Le tako boste dosegli dobre rezultate hujšanja.

Pokuriti 500 kalorij na dan doma je preprosto

Dober režim vadbe mora vedno spremljati uravnotežena prehrana. Manj slabih maščob in sladkorjev boste zaužili – bolje se boste počutili v svojem telesu. Naj vas ne obupa, če začnete počasi. Postavite si visoke cilje. Najbolje je, da pustite telesu, da se navadi na postopek. Zaužitje zadostne količine tekočine vam bo pomagalo tudi doma porabiti 500 kalorij na dan.

Porabljene kalorije brez vadbe

Porabljene kalorije brez vadbe

Druga uspešna in razširjena metoda, ki pomaga pri intenzivnem izgorevanju kalorij doma, je povezana z opravljanjem vsakodnevnih opravil. V resnici torej veliko ljudi porabi kalorije, ne da bi se tega zavedali. Vsaka kapljica sesalnika, pomivanje tal, umivanje rok, likanje in likanje, razkuževanje hiše je dejavnost, ki poleg tega, da se vedno izvaja doma, povzroči izgorevanje resne količine maščobe in s tem vodi do izgube kilogramov. presežek iz telesa.

Tukaj je nekaj primerov:

 • v povprečju lahko s 30-minutnim sesanjem porabite od 70 do 120 kalorij.
 • pomivanje posode velja za lahko dejavnost, lahko porabite od 20 do 50 kalorij.

Kako hitro shujšati brez diet?

Nenazadnje je treba omeniti tudi prehrano. Da bi ohranili telo v dobri kondiciji, se ni treba podvržeti težkim, mučnim in dolgotrajnim dietam. Poskusite le zaužiti dovolj tekočine (vsaj 2 litra na dan, da preprečite posledice dehidracije) in se izogibajte mastni hrani, testeninam in sladkarijam. Pazite, katera živila vključite, saj nekatera nimajo mesta v vaši prehrani! Poleg tega je pomembno, da prejeto količino hrane razdelite na več obrokov, pri čemer pazite, da jeste manj, vendar pogosteje. Tako boste optimizirali svoj metabolizem in vaše telo bo začelo kuriti več kalorij na dan. Onesvestijo se, ko so ogljikovi hidrati naši prijatelji in ko sovražniki. In pazite, da ne nosite zdravju nevarnih diet! Stavite na zdravo prehrano.

Če boste upoštevali te preproste nasvete in jih kombinirali z domačim gibanjem in Delislim, boste z lahkoto porabili več kot 500 kalorij na dan.

Helena Pečnik