Nega obraza – kako izbrati pravo kozmetiko?

Čas za čitanje: 4 min

Nega obraza – kako izbrati pravo kozmetiko?

Izbira najboljšega izdelka za nego kože ni lahka naloga. Upoštevati je treba več različnih dejavnikov, odvisno od tipa kože in starosti osebe. Večina potrošnikov se tega morda ne zaveda, vendar obstaja več različnih mitov o izdelkih, ki kožo osvežijo in pomladijo. Pravzaprav so le pameten marketinški trik za privabljanje več strank. Druge pa so več kot učinkovite, na primer krema Intenskin. Zdaj se bomo potopili v svet lepotnih izdelkov in na kaj moramo biti pozorni pri izbiri.

Človeška koža je največji in najbolj dragocen organ našega telesa. Skrb zanj naj bo stalna, saj nas uvaja v svet in ščiti vse ostale notranje dele (odlično podmazanega stroja, ki je naše telo) pred negativnimi vplivi okolja.

Varnosti mode in družbenih medijev nas nenehno silijo, da vsako uro dneva izgledamo po svojih najboljših močeh. Vsaka naslovnica revije ali spletnega oglasa prikazuje vesele in nasmejane obraze, ki imajo naravno zdrav videz ter gladko in sijočo kožo obraza.

Kaj je razlog za popolno sliko?

Moški in ženske se morajo zavedati, da je ta popolna slika predvsem posledica dobrih veščin grafičnega oblikovalca, Photoshopa ali storitev plastičnega kirurga. Doseganje naravno lepega videza ni nemogoče, a zahteva čas, predanost in kar je najpomembneje – naravne izdelke za nego kože, ki v svojih sestavinah ne vsebujejo nobenih nevarnih kemičnih spojin.

Ali ste vedeli, da …?
Študija, ki jo je izvedla delovna skupina za okolje, kaže, da ženske vsak dan v povprečju nanesejo približno 12 lepotnih izdelkov. Ta številka se večini ljudi morda sliši pretirana, vendar se morajo za trenutek ustaviti in razmisliti. Koliko dejansko porabimo? V mislih si naredite seznam in vključite šampon, mleko za telo, balzam za lase, kremo za obraz, pilinge, vlažilne kreme, čistila za kožo, kremo za oči, pomlajevalne maske in ličila. Vsi smo lahko šokirani, ko se zavemo, koliko kemikalij vsak dan vstopi v naše telo.

Kaj je razlog za popolno sliko?Naravna nega kože je vedno priporočljiva, vendar vsak proizvajalec kozmetike ne navede absolutno vseh sestavin, ki so vključene v formulo svojega izdelka. Večina potrošnikov tudi pogosto pozabi prebrati majhno besedilo na zadnji ali spodnji strani komercialne embalaže izdelka.

Kar počne krem za oblikovanje prsi Wow Bust, lahko preseneti večino potrošnikov. Balzam za gladko in mehko kožo vsebuje samo naravne izvlečke in njihovo število je več kot 10! Njegova glavna sestavina je pridobljena iz korenin rastline Pueraria Mirifica. Tajske ženske ga uporabljajo že več kot 2000 let kot poudarek lepote in ukrivljenosti.

Izbira najboljšega izdelka za nego obraza

Izbira najboljšega izdelka za nego obrazaČloveška koža začne oddajati mehak sijaj, če je obdelana samo z naravnimi izdelki. Zadnji trendi v kozmetiki se zanašajo na organske in ne močne kemične elemente, vendar velike blagovne znamke še vedno niso dovolj pogumne, da bi sprejele pozitivne spremembe.

Čeprav lahko nekatere njihove izdelke za nego kože še vedno imenujemo varne in dobre, večina že dolgo velja za nevarne. Potrošniki morajo biti previdni in vedno prebrati sestavine, opisane na etiketi.

Obsežna raziskava blagovne znamke…

Prav tako je priporočljivo opraviti temeljito študijo določene blagovne znamke. To je preprosto pravilo, katerega cilj je zaščititi stranke pred široko oglaševano in spretno oglaševano kozmetiko, ki morda ne vodi do želenega rezultata.

Plenilski kozmetični morski psi bi naredili vse, da bi stranke padle v past svojega izdelka. Izbira najboljše kreme za obraz, katere glavne sestavine so rastline, korenine, sadeži ali zeliščni izvlečki, je težka, a ne nemogoča. Bodite pozorni na ocene kreme Beauty Derm.

Dober primer tako lepega izdelka je osvežilno in pomlajevalno sredstvo Energy Beauty Bar. Ne vsebuje sintetičnih materialov ali parabenov, ki bi se jim morali ljudje tudi izogibati. Orodje za glajenje kože z zlatimi ioni izvaja popolno čiščenje in globinsko vlaženje kože obraza.

Obsežna raziskava blagovne znamke…

Priljubljeni miti o kremah za obraz

Mandelov sindrom (znan tudi kot sindrom lažnega spomina) se pojavlja na skoraj vseh področjih življenja, vključno s kozmetično industrijo. Kot že omenjeno, bodo proizvajalci naredili vse, da bodo kupci kupili več. Obstaja nekaj zelo priljubljenih mitov, ki so resnični v glavah večine ljudi, ko gre za nakup izdelkov za nego kože, vendar niso.

Poglejmo si najbolj znane med njimi:

  • Če je na voljo v trgovini, je varno: Ne. V tej izjavi ni nič res. Gola resnica je, da ni globalnega regulativnega organa, ki bi spremljal in nadzoroval, kaj je vključeno v končno formulo kozmetičnih izdelkov. Potrošniki naj se informirajo tako, da pozorno preberejo etiketo!
  • To je novi (najboljši) čudež na trgu! : Raziskave na številnih različnih področjih vodijo do novih odkritij vsak dan. Dejstvo, da na njih temelji kozmetični izdelek, še ne pomeni, da preostala sestava ne bo povzročila neželenih stranskih učinkov in alergijskih reakcij.
  • Visoka cena je enakovredna dobri kakovosti: ker ni uradnega regulativnega organa, ki bi spremljal vse, kar proizvajalci dajo v kozmetični izdelek, garancije za sestavo preprosto ne morejo obstajati. Višja cena običajno pomeni, da lepotni izdelek prihaja iz priljubljenega in dobro prodajanega podjetja. Ampak to je le marketinški trik in nič več. Dober primer res dragocenega izdelka za nego kože obraza je Coralift. Vsebuje edinstven izvleček rastline Puerarin in je mnogim ljudem uspelo pomagati doseči želene oblike na povsem naraven način.

Priljubljeni miti o kremah za obraz

Vse, kar zaužijemo, se odraža v našem videzu!

Ustrezno skrbeti za svoje telo pomeni biti pozoren na to, kaj jemo in pijemo vsak dan. Vse, kar zaužijemo, vpliva na naše telo. Zato je tako pomembno, da živimo zdravo in poskušamo ostati telesno dejavni.

Tudi če vsak dan izvajate preprosto 15-minutno vajo joge, boste bistveno izboljšali splošno stanje vaše kože in telesa. Enako velja za tek v parku. V zdravem prehranjevanju ni nič tako težkega.

Nekatera živila so boljša od drugih. Študije kažejo, da so prav uporabne jedi in napitki tisti, ki kožo na obrazu popolnoma očistijo, osvežijo in navlažijo. Redno uživanje bi povrnilo sijoč sijaj in svež mladosten videz.

Najboljša živila za ohranjanje zdrave in sijoče kože so ribe, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, vse vrste morskih sadežev, olive in olivno olje, kumare, redkev, semena, aloe vera, kokosovo olje, rukola in kurkuma.

Naj vaša notranja lepota zasije!

Naj vaša notranja lepota zasije!Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko človek poudari zunanje značilnosti in silhuete, ki so mu bile dane z rojstvom iz narave. Najboljše so kozmetika in kreme za obraz, ki imajo popolnoma naravno sestavo. Previdno izbirajte kozmetiko, seznanite se z roki uporabnosti kozmetičnih izdelkov, poskrbite za svojo kožo pred in po soncu, pravilno se prehranjujte, da upočasnite staranje in se izogibajte živilom, ki lahko poslabšajo stanje vaše kože. Ne posegajte po izdelkih, ki jih ne bi dali na obraz!

Zanašajte se na mater naravo, da bo poskrbela za vaš videz. Naj vaš notranji sijaj zasije, ne da bi vaša starost vplivala nanj!

Helena Pečnik